FÄRSK PASTA MED KRÄFTSTJÄRTAR, VITLÖK OCH CHILI

on

Skaldjurspasta

Tisdagslyx och jag serverar en grym skaldjurspasta enligt den här bloggen. Det var svårt att fotografera, så tro mej när jag säger att det var mycket godare än det ser ut. Och om inte det hjälper, så läs receptet och du kommer att förstå att det är gott i all sin enkelhet för precis som en musiker läser noter, så kan en matälskare läsa recept 🙂

Skaldjurspasta_

KRÄFTPASTA

2 st färska, röda chilifrukter
3 st vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche
lite hummerfond
flingsalt
svartpeppar
kräftstjärtar
färsk pasta
flagad pecorino och ev färsk basilika

Dela och kärna ur chilin, skär den på tvären i strimlor. Pressa vitlöken. Fräs chilin och vitlöken i en skvätt olja. I med crème fraiche och låt det puttra upp lite. Droppa ner hummerfond och smaka av med salt och peppar.

Koka färskpastan.

Precis innan servering så ska kräftstjärtarna ner i såsen. Servera med mängder av  pecorino på toppen.

Jag ‘spädde’ även ut pastan med lite stekt (hyvlad) zucchini för att slippa den där obehagliga ‘proppmätts-känslan som pasta så lätt ger 🙂

Lämna en kommentar