BROWNIEPAJ

on

dsc_0197-1

BROWNIEPAJ

Pajbotten
200 g Digestive kex, smulade (i mixer eller med mortel)
75 g smör, smält

Brownie
125 g mörk choklad
125 g smör
3 ägg
175 g strösocker (nästan 2 dl)
1 tsk vaniljsocker
75 g vetemjöl (1,25 dl)

Ganache
100 g vispgrädde (1 dl)
40 g smör
2 msk florsocker
1 msk strösocker
125 g mörk choklad, hackad

Topping
ett smulat digestivekex
jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, 20 cm i diameter.

Pajbotten: Blanda digestivesmulet och smöret och häll i botten på formen. Platta till med händerna.

Brownie: Smält chokladen och smöret över vattenbad och ställ åt sidan för att svalna en aning. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i några minuter. Smeten ska blekna. Tillsätt choklad/smörsmeten och vispa 1 minut till. Vänd i vetemjölet.

Häll browniesmeten över pajbottnen och grädda långt ner i ugnen i 10-13 minuter. Det ska vara lite wobbligt i mitten, men man kan grädda den längre tiden om man inte gillar lös och geggig brownie. Ta ut och låt svalna i kylskåp, gärna över natten.

Ganache: Ge vispgrädde, smör, florsocker och strösocker ett snabbt uppkok i kastrull. Ta bort från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills allt smält till en jämn och fin ganache. Häll över kakan och ställ in i kylskåpet minst 1 timme.

Topping: Strö lite digestivesmul samt jordgubbar över och servera!

Recept frånTidningen Hembakat som hittas här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s